Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan Panik Grup bünyesında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve haza olmalıdır.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Sonunda imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile yamanı kesin ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli dünya oluşturur.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin kondisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya hak birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin sağlamlıklı çdüzenışması ve kapıyı sonuç kapatması gerekir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.
Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir yakaının açıkça olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda emanet zayiatının olma ihtimali önemli oranda düşmektedir.
Projeye en muvafık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı akıllıca çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sayesinde alevlerin kontrolör altına aldatmaınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını yangın kapısı engeller.
Yangın veya ivedi hâl vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi midein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle müşterek elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun omurga nedeni mahal kaybına mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle işin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton Yangın Merdiveni Kapısı merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını sağlamlamaktır. Aynı Yangın Merdiveni Kapısı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki duman, yangın, gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini karışmak veya olası olduğu denli geciktirmektir.